גוי שעבר ברית מילה ובר מצוה והשלים מנין

1)-האם גוי(בן לאב יהודי) שעבר ברית מילה בגיל 8 ימים ובר מצווה בגיל 13 נהייה יהודי?
2)אותו "גוי" השלים מניין -המסובים ידעו לגביו! האים זה חטא ואם כן מה החטא?

תשובה

ילד שנולד לאמא גויה, אף שאביו יהודי, דינו כגוי גמור.

גוי שלא התגייר בבית דין כדת וכדין, [עם קבלת מצוות וטבילה…]  אין דינו כיהודי, ודינו כגוי גמור.

כמובן שגוי אינו מצטרף למנין, ואם צירפו אותו למנין לתפלה נחשב כאילו התפללו ביחידות. ואם צירפו אותו למנין לזימון בעשרה, נחשב כאילו בירכו שלא בעשרה.