יצא מהבית קודם ברכת המזון וחזר

אם עשיתי המוציא לחם מין הארץ ואחר כך יצאתי מהבית אל המכולת מותר לי לחזור ולעשות ברכת המזון?

תשובה:

אין לצאת באמצע הסעודה לפני ברכת המזון, בדיעבד אם יצא מהבית חייב לברך ברכת המזון כשחוזר, ובלבד שלא עברו לפחות 72 דק' מסוף האכילה.

מקורות:

שו"ע סי' קעח ס"א-ב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לפי מה שיצא לי המודד העיקרי הוא אם עבר השובע מהסעודה ומתחיל להרגיש שוב שרוצה לאכול, דהיינו שכל זמן שמרגיש שובע אפי' 3 שעות יברך

    ואם אינו יודע לשער או שמסופק אזי יש לסמוך שכל זמן שלא עבר 72 דקות =זמן עיכול וודאי יכול לברך