נט"י המוציא וברהמ"ז באכילת פרוסת לחם אחת

שלום.
א. מה הדין לגבי כאשר אני אוכלת רק פרוסת לחם אחת?

ב. אם התכוונתי לאכול רק פרוסת לחם אחת ובטעות בירכת "על נטילת ידיים" מה עליי לעשות?

תשובה

מי שאוכל פרוסת לחם חייב לברך על נטילת ידים, ומברך גם ברכת המוציא לפני האכילה, וברכת המזון לאחריה.

מקורות

ברכה לפני האכילה: מברכים אפילו כשאוכלים משהו. ולגבי ברכת המזון: הדין הוא לברך אם אכלו כזית.  ובענין ברכת על נטילת ידים: דעת הרבה פוסקים שמברכים אפילו כשבאים לאכול כזית, (כ"ד הגר"א והאג"מ ועוד אחרונים), ויש אומרים שאין מברכים רק כשבאים לאכול כביצה (כ"כ שו"ע או"ח – קנח,ב בשם י"א).

פרוסת לחם יש בו שיעור כביצה לכל הדעות ולכן פשוט שצריך לברך אתן כל הברכות הנ"ל לכל הדעות.