עדות אישה בבית משפט אזרחי

האם מותר לאשה להעיד לטובת חברתה בבית משפט אזרחי כאשר התובע מביא 2 עדי שקר !! והאישה יכולה להעיד שלא כך היה הדבר, בדיני ממונות. שאלתי היא האם מותר לה להעיד לטובת חברתה או שאסור לאשה להעיד בכלל בבית המשפט!!
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מותר לאשה להעיד בבית משפט כדי לפטור את הנתבע/ת, אבל כדי לחייב את הנתבע/ת אסור.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' כח סעיפים ג-ד. עיין סמ"ע שם ס"ק כג שמותר לעד אחד להעיד לפטור כיון שאף לפי דיננו עד מסייע פוטר מן השבועה, ולפי זה היה מקום לומר שאשה אינה יכולה להעיד אפילו לפטור, משום שבדינינו עדות אשה אינה מועלת אפילו לפטור מהשבועה. אמנם נראה שמותר, כיון שאם האשה לא תעיד, בית משפט לא יסתפק בשבועה אלא יחייב את הנתבעת ממון על פי עדים פסולים (ואפילו אם העדים כשרים, מכל מקום מסתמא יקבלו שכר על עדותם, עיין שו"ע חו"מ סי' לד סעיף יח) ואם האשה תעיד תביא לתוצאה הראויה אף לפי דין תורה.