השבת גניבה בעילום שם, סכום הגניבה אינו ידוע

גנבתי סכום כסף לא גדול מחנות בה הייתי עובדת, לחנות סניפים רבים ושותפים רבים לכן הדרך להחזיר היא רק לבוס עצמו, אני נורא מתביישת ועשיתי את זה בגלל מצוקה כלכלית, אני גם לא יודעת בדיוק בדיוק את הסכום, האם אפשר לשלוח בעילום שם את הכסף?

תשובה:

שלום רב,

את יכולה להחזיר בעילום שם לקופת החנות (או לשלם בקופה עבור מוצר ולהחזיר את המוצר למדף). אבל תתצטרכי לתת סכום כסף גדול מספיק עד שתהיי בטוחה שהחזרת את הגניבה (אם היית מדברת עם המנהל היית יכולה להגיע לפשרה, אבל בעילום שם לא שייך להתפשר).

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שנה סעיף א וסי' עה סעיף יח וש"ך שם ס"ק סז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב, הבעיה שהחנות ממנה לקחתי נסגרה ויש סניפים נוספים אבל מה שבקופה לא בטוח שהכל הולך לבוס, ייתכן שחלק לשותפים וכו'.

  2. אפשר להתקשר לאחד הסניפים ולשאול בעילום שם אם כל הסנפים בבעלות אחת.
    במקרה שבסניפים הקיימים היום יש שותפים נוספים, תצטרכי להחזיר יותר עד שיגיע לבעלי הסניף הראשון מה שנגנב מהם