הטעיית גוי בתשלום חוב

שלום וברכה

העסקתי פועל פלסטיני סגרתי איתו על סכום של 86.000 שח שלמתי לו כל שבוע 10.000 שח.
לאחר מס שבועות נשאר לי עוד 46.000 האם מותר לשקר עליו ולתת לו רק 30.000 שח?
האם יש בזה בעיה? הפועל לא יודע כמה שילמתי הוא סומך עלי.

תודה

תשובה:

שלום רב,

אסור לשקר.

מקורות:

עיין ברמ"א חו"מ סי' שמח סעיף ג שתי דעות ועיין בש"ך שם סק"ג בשם ים של שלמה ב"ק פ"י סי' כ שפוסק לאיסור ומוסיף עוד שאסור להטעות מצד איסור חילול השם שמא יוודע לגוי שהטעו אותו. ועיין בשו"ת בית שערים מכתבי יד סי' פח שבאופן שיכול להתברר לגוי אסור. עיין עוד שם שיש איסור לשקר לגוי וכן כתב בים של שלמה חולין פ"ז סי' כ.
בנוסף להאמור יש לציין מה שכתב בספר חסידים סי' אלף עד ובבאר הגולה על הרמ"א שם שכל המרוויח מטעות גוי (אפילו באופן המותר) לא יצליח בנכסיו.