עטיפת חצובות הגז לפסח בנייר כסף

האם בעטיפת החצובות של הגז בנייר כסף יש להקפיד להשתמש בנייר כשר לפסח האם ישנו חשש בעניין?
או שמא עדיף להקל ולהסתפק בהגעלה בלבד?

תשובה

דעת הרבה פוסקים שצריך להכשיר את החצובות על ידי ליבון קל: שמחמם את החצובות לדרגת חום שאם יניח עליהם קש ישרף מחמת החום, [בנוסף לכך יש המהדרים ג"כ לצפות את החצובות בנייר כסף], אמנם יש מקילים להכשיר חצובות ע"י הגעלה [כן דעת הגר"ע יוסף שליט"א].

ובענין אם צריך שהנייר כסף יהיה כשר לפסח: התשובה היא שאין חשש חמץ בנייר כסף ולכן אינה צריכה הכשר מיוחד לפסח

מקורות

עיין ברמ"א או"כ תנ"א ס"ד ובמ"ב שם ס"ק ל"ד,