גיזום עץ זית כדי לחזקו

שלום עליכם וקיץ בריא
שאלתי
האם אני יכול לגזום עץ זית שסיבבו מלא ענפים כדי שהגזע יתחזק ויגדל מעלה
תודה מקרב לב.

תשובה:

מותר לקצוץ ענפי אילן כשהסיבה לכך היא תועלת האילן או יפויו, ומקרא מלא דיבר הכתוב "ושש שנים תזמור כרמך".

מקורות:

לגבי קציצת ענפי אילן שלא במקום צורך נחלקו הפוסקים אם הוא בכלל איסור של בל תשחית את עצה [מלבד האיסור הכללי של "בל תשחית"] ואם יש בזה גם משום סכנה, ראה בספר "עץ השדה" (לר"י שטסמן, סימן א סעיף ה ובהערות שם) בארוכה בדעות הפוסקים בזה.