הלל ותפילין ביום העצמאות

לאחרונה יצא לי להתחזק מעט ב"ה. אני מאלו שחוגגים היום. אבל מה לעשות התעוררתי מאוחר הבוקר, שאלתי היא:
1. עד איזה שעה אני יוכל לומר הלל.
2. האם מניחים תפילין היום, או שזה כמו חול המועד?
תודה וחג שמח

תשובה:

1. אפשר לומר הלל כל היום (עד שקיעת החמה).

אולם שים לב שגם בין הנוהגים לומר הלל ביום העצמאות יש דעות שונות אם לומר הלל עם ברכה או בלי ברכה, וכיון שאין בכך הסכמה, ייתכן שעדיף לומר בלי ברכה [אולם, לא באנו להכריע בעניין זה]. הציבור החרדי ורבניו אינם אומרים הלל ביום העצמאות כלל.

2. גם לפי החוגגים יום העצמאות, יש להניח תפילין, כמו בחנוכה ופורים שהם אמנם ימים טובים שאומרים בהם הלל, אך עדיין מניחים תפילין. רק במועדים דאורייתא, שאומרים בהם מוסף, אין מניחים תפילין (לפי מנהג ארץ ישראל).

רב ברכה והצלחה!