אוכל לבעלי חיים בפסח

הלכות פסח
אני עובדת עם בעלי חיים וברשותי אוכל לבעלי חיים שהוא חמץ.
2 שקיות סגורות ואחת פתוחה.
האם עלי לזרוק ?

תשובה:

אם אתם עושים "מכירת חמץ" אפשר למכור את זה במכירת חמץ, אך אם לא עושים מכירת חמץ או שאין זה חמץ שלך, צריך לבער את זה לפני פסח.

מקורות:

אפילו למחמירים שלא למכור חמץ בעין, אולם כאן זה לרוב תערובת חמץ וכן שאינו מאכל אדם יש להקל לכתחילה למוכרו לנכרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם האוכל של הכלב הוא חמץ, אין לך פתרון אחר מלבד לתת לו אוכל כשר כדי שאתה לא תעבור על בל יראה ובל ימצא, או להעביר את הכלב עם האוכל שלו לגוי במהלך החג.