איסור הטלוויזיה

שלום כבוד הרב

הנזק והבעיה בהחזקת טמבלויזיה ברור.
האם יש פסק הלכה מסודר של גדולי ישראל נגד זה
או לפחות גלוי דעת שאפשר להראות ל"דתיים לייט" כלומר כאלו שקשה להם לעשות שנוי כזה מעצמם ואולי רק אם יראו להם פסק של מר"ן עובדיה, הרב אלישיב או איזה קדוש אחר שיכול לחזקם

אם יש אשמח להפניה למקור שאותו אוכל להראות
תודה

תשובה:

כתב בילקוט יוסף (או"ח סי' שיח סעיף לח) "והדבר פשוט וברור שיש להימנע מלהסתכל בטלויזיה אף בימי החול וחלילה להכניס מכשיר טמא והמכניסה לתוך ביתו עליו נאמר "ולא תביא אל ביתך" וכל שכן וקל וחומר בטלויזיה בכבלים, ומצוה רבה להסביר את חומר הענין להמון העם שאינם מבינים את חומר האיסור" ושם בהערה האריך במראה מקומות והביא דבריהם של גדולי ישראל שיש איסור גמור להכניס טלויזיה לבית יהודי.