אשכנזי או ספרדי ענית אמן על ברכה מתימני

שאלה:

אם אני (אשכנזי/ספרדי) שומע ברכה מתימני, אני מחויב לענות לו 'אמן' [הרי אנחנו אוחזים שהתימנים טועים]?

תשובה:

חייב לענות אמן.

מקורות:

כל אחד שאומר ברכה לפי ההגייה או נוסח הברכה שלו נחשב לברכה ומחוייבים לענות אחריה אמן, חילוקי ההגייות אינם מעכבים באמירת הברכה, עי' שו"ע או"ח סי' סב ס"א שאפילו בקריאת שמע אם קרא ולא דקדק באותיותיה יצא יד"ח, ק"ו למי שזו צורת הגייתו, וכ"כ בשו"ת רביד הזהב (סי' מד), אורח משפט (סי' יז) שאין להחליף ממבטא למבטא משום "קרא ולא דקדק באותיותיה" אך לא שאין יוצאים ידי חובה בהם, וביותר בשו"ת ישכיל עבדי (ח"ב או"ח סי' ג, בדו"ד שבינו לבין מהר"ש בוחבוט רב בבירות שהאריכו על דברות האורח משפט שכתב שעיקר צורת ההגיה היא של התימנים וכתב שכל עדה תנהג כמנהגיה אך אין לבטל צורת האשכנזים מפני התימנים ולא התימנים מפני האשכנזים וכן להיפך), וכן מבואר בפשטות בשו"ת שרידי אש (ח"א סי' ו) וכל דבריהם נאמנים גם על שינוי המבטא בין אשכנזים לתימנים.