בדיקת מוך דחוק אם מעכבת

עשיתי הפסק טהרה ושכחתי לעשות מוך דחוק. הגיעה כבר השקיעה. האם אפשר להסתמך על ה"ט בלבד? תודה

תשובה

שלום רב!

בדיקת הפסק טהרה, עיקרה היא הבדיקה שעושים בחורין ובסדקין, ולתוספת בירור עושים גם מוך דחוק, אולם מאחר והפסק טהרה עושים רק לאחר 5 ימים מהראיה עצמה, הרי שאין המוך הדחוק מעכב.

אם בדיקת ההפסק טהרה נעשתה מחמת ראיית דם מהיום השני של בדיקת שבעה נקיים, הרי בדיקה זו היא מעיקר הדין, אולם בדיעבד, אם היה בדיקת הפסק טהרה אחר הצהריים, אין הבדיקה מעכבת.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצו ס"ב ובנו"כ שם, אף לדעת השו"ע הדין הוא דבדיעבד כשר אף בבדיקה ביום ראשון לראייתה.