התחיל ברכה ונזכר שכבר בירך

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
היום בערב התפללתי מעריב מוקדם ושכחתי מזה, ואח"כ יצא מהראש שלי והלכתי להתפלל במנין הקבוע ונזכרתי באמצע קריאת שמע שכבר התפללתי, והסתפקתי האם להמשיך בברכות קריאת שמע, או להפסיק באמצע.
אודה לכם אם תציינו מקור לענין זה

תשובה:

צריך להפסיק באמצע הברכה מיד שנזכר.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' קז ס"א, אפילו לגבי תפילה שיכול להתפלל נדבה, ובכל זאת צריך להפסיק באמצע הברכה כיון שהתחיל ע"ד חובה, וכ"ש בשאר ברכות שצריך להפסיק באמצע הברכה.