החביאו כתובה ולא זכור כעת היכן היא

שאלה:

כבוד הרב,
עברו כמה שנים מחתונתי, בעבר זכור לי שראיתי את הכתובה שלי מוחבאת באיזה מקום ואיני זוכר היכן, האם יש ענין לחפש אחריה כדי לווודא שהיא אכן קיימת, משום הכלל שאסור לאדם שישהה וכו'
תודה רבה

תשובה:

אם נראה לך שהכתובה קיימת, ואם תחפש אותה היטב מסתמא תמצאנה, אינך חייב לכתוב כתובה חדשה. משום שהסיבה לאיסור להשהות בלי כתובה היא שלא תהא קלה בעיניו לגרשה, במקרה שאם יחפשו היטב מסתמא ימצאו את הכתובה לא תהא קלה בעיניו, שיחשוש מלגרש ביודעו שמסתמא יתחייב לשלם את הכתובה.

אם הנך יכול לחפש את הכתובה ולמצוא ללא טרחה גדולה, עדיף לעשות כן, כדי לצאת מכל ספק.

מקורות:

שו"ת אהל יוסף (לר"י פריד) סי כב.