שכח לאכול הפרי של שהחיינו בראש השנה

שאלה:

אמרתי שהחיינו ביום טוב שני של ראש השנה וכוונתי גם על היום וגם על הפרי חדש ושכחתי לאכול הפרי , האם אני צריך לברך עוד פעם שהחיינו לפני אכילת הפרי בזמן אחר?

תשובה:

לא.

מקורות:

מבואר בפוסקים שהמברך על הפרי בשעת ראייתו שוב אינו צריך לברך על הפרי בשעת אכילתו, ואדרבא היה צריך להיות שמעיקר הדין מברכים רק בשעת הראיה הראשונה ולא בשעת האכילה, אלא שכיון שיש בנ"א שעיקר שמחתם הוא בשעת האכילה לכן לא חילקו בכך, אולם המברך בשעת ראיה לא הפסיד כמבואר בשו"ע סי' רכה ס"ג.