מעבר לקוחות בין בעלי מקצוע

שאלה:

השלום והברכה. שני בעלי מקצוע זהים ועצמאיים – כל אחד לעצמו, משכירים מתחם משותף – כל אחד בחדרו שלו, עם לקוחות משל עצמו. מערכת היחסים בין בעלי המקצוע טובה ובריאה ונמשכת כ 10 שנים. לקוחות צד א' לא מרוצים מאיכות עבודותו ורוצים לעבור ולעבוד עם צד ב'. במהלך השנים – מספר לקוחות עזבו את צד א' בגלל איכות עבודתו הלא מספקת. המציאות מבחינת הלקוחות – או שהם עוברים לצד ב' או שהם הולכים לבעל מקצוע אחר במקום אחר. איך נכון לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר ללקוח לעבור מבעל מקצוע אחד לבעל מקצוע אחר, ואין בכך איסור הלכתי. אמנם ראוי שיש לעבור באופן שלא יהיו סכסוכים בין בעלי המקצוע ולא בים הלקוחות. והשלום ימשיך לשרור על במקום.

בהצלחה.

מקורות:

יש איסור הלכתי לבעל מקצוע לקחת לקוחות מבעל מקצוע מתחרה, משום עני המהפך בחררה. אבל ללקוחות מותר לעבור מבעל מקצוע אחד לבעל מקצוע אחר. כמו כן מותר לבעל מקצוע ליעל את השרות ולתת שרות מעולה כדי למשוך לקוחות, אבל לשכנע אותם בפירוש שיבואו אליו אסור. ראה שו"ע חו"מ סימן קנו סעיף ה. וסימן רכח סעיף יח.