דין 'עני המהפך' בתורם שרוצה להחזיק ישיבה

שאלה:

בס"ד, שלום. יש רב שפותח ישיבה קטנה חדשה וטוען שיש לו מישהו שמחזיק אותו כלכלית. אותו מישהו אמר תשובה מגומגמת למי ששאל אותו בענין. במקביל פנה אלי מישהו אחר שרוצה להחזיק את הישיבה כלכלית. האם נכון שאגלה את אוזנו של הראש ישיבה בענין או שיש כאן ענין של "עני המהפך". תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אין כל איסור לגלות את אוזניו של ראש הישיבה, ולספר לו שיש ידיד נוסף שמעוניין להחזיק את הישיבה. ואדרבה יש בזה מצווה.

בהצלחה.

מקורות:

דין עני המהפך נאמר דווקא כאשר סוכם בצורה החלטית שלקוח א רוצה לקנות, ואז אסור ללקוח ב להוציא את הראשון ולקנות לעצמו. ובמקרה הנ"ל שהתורם הראשון לא סגור סופית שהוא מחזיק את הישיבה לא שייך דין עני המהפך. בנוסף יש לדון האם בהחזקת ישיבה שייך כל דין עני המהפך.