לקוח שרוצה לעבור ולהתעסק עם חברה מתחרה – המשך

שאלה:

שלום הרב, בהמשך לשאלה: לקוח שרוצה לעבור ולהתעסק עם חברה מתחרה הרב כתב במקורות שאסור לחברה המתחרה לפעול כדי שהלקוח יקח אותה במקום החברה הקודמת.. שללקוח אין איסור אבל לחברה כן יש איסור. אז לא הבנתי, זה קצת סותר לכאורה מה שאמרת שמותר לחברה החדשה להחליט שהיא עובדת עם הלקוח למרות שעל פי החלטתה הוא יפסיק לעבוד עם החברה הראשונה. אם היא לא תסכים, הלקוח ימשיך עם החברה הראשונה. זאת אומרת, לחברה החדשה כן היה משא ומתן עם הלקוח, זה לא שהלקוח לבד חשב על הרעיון לעבור לחברה החדשה. גם לחברה החדשה היה חלק בזה.. כי שניהם מכירים אחד את השני.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הלקוח פונה לחברה החדשה ומציע להם שמכאן והילך רוצה לעבוד איתם – מותר לחברה השנייה לקבל אותו. וכמו כן מותר לחברה לעשות פרסומות כדי שלקוחות יחליטו לעבור אליהם. אבל לחברה אסור לגשת ללקוחות ולבקש מהם שיעברו אליהם. כדין מערופיא או מדין עני המהפך וכפי שהזכרנו.

בהצלחה.