קדיש ביארצייט

שאלה:

שאלה בנוגע לקדיש תאריך אזכרה ( כבר כמה שנים ) הוא יט' אדר מאיזה תאריך מתחילים לאמר קדיש תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש בזה מנהגים שונים בין הקהילות, מנהג אשכנז לומר את הקדיש רק ביום האזכרה מהלילה שלפניו בשלושת התפילות, מנהג רבים מהספרדים לומר קדיש ממוצאי השבת שלפני האזכרה, השנה אין הבדל כי יט אדר יוצא ביום ראשון…

כדאי לומר גם את הקדיש שלאחר קבלת שבת, וכן לעלות בשבת זו למפטיר במידת האפשר.