היכן לשהות בשבת? / ערלה באבוקדו

שאלה:

שלום לרב, שתי שאלות: 1. לפעמים אני אצל קרובי משפחה בשבת, שרואים טלויזיה או משהו כזה בחדרים. בערב שבת האחרונה נכנסתי לחדר נפרד להתפלל ערבית ונראה לי משונה להתפלל עם רעש של טלויזיה מהחדר הסמוך. האם הייתי צריך להמשיך בתפילה? אני לא רוצה לכפות או לבקש שיכבו כשאני מתפלל, מצד שני זה מוזר להתפלל ככה. 2. קיבלתי שקית אבוקדו מקרוב משפחה שיש לו חבר חקלאי. צריך לעשר מזה אם אני רוצה להשתמש באבוקדו? תודה והמשך יום טוב.

תשובה:

שלום וברכה

1. ודאי אין להפסיק בתפילה, אבל אתה צודק שזה לא המקום הראוי לך לכתחילה לשהות שם בשבת… כדאי מאוד למצוא אפשרות לקיים את השבת כראוי עם האוירה המתאימה, סעודות שבת שמחות ומלאות בדברי תורה שירה ושיחה נעימה של יהודים של שבת, תפנה לאירגון לב לאחים באיזור מגוריך תתייעץ איתם מה אפשר לעשות בהתאם למצבך שאינו ידוע לי. מאוד כדאי שיהיה לך סיוע ותמיכה באיזור.

2. ודאי יש לעשר, אבל הבעיה היותר מטרידה אותי היא האם יש בזה חשש ערלה, וזה מאוד תלוי ומשתנה מזמן לזמן לפי אחוזי הערלה בארץ, ובענין זה יש לפנות לאתר של בית המדרש אמונת אי"ש בירושלים של הרב אפרתי.

ברכה והצלחה.