סעודה משפחתית בחנוכה לאבל

שאלה:

שלום וברכה אשה שבתוך 30 על אביה האם יכולה להשתתף בבית שלה בארוחה משפחתית שרק הילדים שלה כולל הנשואים יהיו ( כגון חנוכה יומולדת) תודה רבה

תשובה:

מסתבר שכל עוד מדובר בילדים נשואים בלבד, אם לא מדובר בהרבה אנשים יש להקל, בצירוף הדעות המקילות שסעודות חנוכה הן בכלל סעודות מצוה שמותרות [ראה פני ברוך סי' כ הערה סח בשם גליון מהרש"א, גשר החיים, ובעל שו"ת מנחת יצחק], אף שעיקר ההיתר הוא לאבל בתוך שנה שדינו קל יותר. מסיבת יום הולדת יש לאסור.