פרווה בסיר חלבי לאוכלו עם בשר

שאלה:

לכבוד הרב שלום:האם אפשרי להכין בסיר אפייה חשמלי פיצה ולאחר מספר ימים להכין בו לחם(פרווה) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

במידה וניתן לנקות באופן מוחלט וכל השאלה זה רק הבליעות, הרי שיש לנו את ההבדל הידוע בענין זה בין מנהג בני ספרד לבני אשכנז. בני ספרד מקילים אפילו לכתחילה לבשל דבר פרווה בסיר בשרי שאינו בן יומו – שלא השתמשו בו ב24 שעות האחרונות לבשר, על מנת לאכול דבר פרווה זה עם חלב ובני אשכנז מחמירים בכך לכתחילה. ובבן ימו בני ספרד מחמירים לכתחילה ובני אשכנז אוסרים מכל וכל אפילו בדיעבד. אבל אם לא ניתן לנקות באופן מוחלט אין לעשות.