לתרומות לחץ כאן

שום בשרי בבלנדר פרווה

שאלה:

שמתי בקוצץ ירקות פרווה, שום שחתכתי בטעות עם סכין בשרית. זה הפך את הקוצץ לבשרי?

תשובה:

אם המעבד מזון הוא פרווה אין לטחון בו לכתחילה שום שנחתך בסכין בשרית או חלבית. כמו כן, שום שנחתך בסכין בשרית אסור לאכול אותו עם חלבי.

במקרה שכבר טחנו בבלנדר שום שנחתך בסכין בשרית או חלבית נחלקו הדעות: דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל והבלנדר בשרי וכך גם בשום, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ובדיעבד יש להקל, אבל ודאי אסור לטחון יחד וגם לא לעשות כן לכתחילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל