שאלה:
שמתי בקוצץ ירקות פרווה, שום שחתכתי בטעות עם סכין בשרית. זה הפך את הקוצץ לבשרי?
תשובה:
אם המעבד מזון הוא פרווה אין לטחון בו לכתחילה שום שנחתך בסכין בשרית או חלבית. כמו כן, שום שנחתך בסכין בשרית אסור לאכול אותו עם חלבי.
במקרה שכבר טחנו בבלנדר שום שנחתך בסכין בשרית או חלבית נחלקו הדעות: דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל והבלנדר בשרי וכך גם בשום, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ובדיעבד יש להקל, אבל ודאי אסור לטחון יחד וגם לא לעשות כן לכתחילה.
ואם טחנו ועשו סלט שכולל בתוכו שום בשרי מותר לאכול יחד עם דג?
ותר. על בליעות לא חששו עם בשר, לכן גם מותר לבשל דג בסיר בשרי.
השאר תגובה