שימוש בקמיעות – עבודה זרה?

שאלה:

כבוד הרבנים, מה אומרת היהדות על קמעות? המונים משתמשים בקמעות כאבטחה לביטחונם. ולמרות כל האגדה שאם הקמע נעשה על ידי חכם או מקובל מכובד וכו' זה מתאים, האמת היא שיש לנו יהודים בארץ שלא מאמינים ביהדות בכלל אבל מאמינים בקמע שהם קיבלו מרב! איזה מגעיל המציאות. אנשים משתמשים בקמעות כאילו הם מוגנים בעודם לא יראי שמים. והלא קמעות דווקא סוג של עבודה זרה או עבודת אלילים? כי האמת מראה שאנשים בוטחים בקמע מטופש במקום לסמוך בהשם.

תשובה:

שלום וברכה

רוב הקמעות שמסתובבים היום הם סתם שטויות והבלים, מעטים היודעים לעסוק בדברים אלו, ולהבין מה שכותבים, גם עם הארץ שמעתיק קמע של רבי יהודה פתייא וכדומה עושה דבר המגוחך בעיני, כיון שאינו מבין מה שהוא עושה ולא ראינו כזאת אצל גדולי התלמידי חכמים מעולם. אמנם ההסתכלות הקיצונית שלך כביכול מי שמשתמש בקמיע הוא עובד עבודה זרה אינה נכונה, מדובר באנשים שמאמינים בה' יתברך, רק יש להם איזו טעות שמעולם לא הצלחתי לרדת לשורשה, בה כביכול הם מאמינים שהמצוות שה' נתן זה לא ממש מחייב, רק סוג כזה של התנדבות, ואם הם אנשים טובים ומידי פעם מקיימים וכו' זה כבר בסדר… זו אמנם תפיסה מעוותת ומגוחכת אבל זו ההבנה שלהם לצערנו, ורבים מעם ישראל כך עושים בעוונותינו הרבים. לכן, הם לוקחים קמיע כחלק מאמונתם בה' ואין כאן עבודה זרה. הנקודה היא שעוסקים בטפל ועוזבים את העיקר. ואין ספק שמיש רוצה שמירה אין שמירה כמו התורה והמצוות ואין דרך להורדת שפע כמו התפילה ועשיית רצון ה'.

שנזכה לכל הטוב.