פת שחרית עד מתי ומה אוכלים?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה 1.עד מתי יש תועלת במנהג של פת שחרית? 2.מה השיעור שצריך לאכול כדי שזה יחשב שאדם אכל פת שחרית?

תשובה:

לאכול פת שחרית צריך עד שעה רביעית של היום [כשיעור זמן תפילה] ולא לאחר לאחר שעה שישית – חצות היום, לאחר מכן האוכל אינו יעיל.

קיום ענין זה של אכילת פת שחרית אינו דוקא בלחם, אלא גם בשאר מיני מזונות. שיעור האכילה הוא כביצה [50 סמ”ק]. ויש להסתפק אם ניתן לקיים דין זה גם בקורנפלקס ושאר מאכלים בריאים המועילים לגוף.

מקורות

על שיעור האכילה בפת שחרית, ראה שולחן ערוך או”ח סימן קנה סעיף ב. על כך שניתן לקיימה במיני מזונות, ראה שו”ת אור לציון ח”ב פרק יא סעיף ו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום
    המקור בשולחן ערוך עוסק בעצם המעלה באכילת הפת.
    היכן המקור לשעת האכילה, שעה רביעית ושישית כפי שכתב כב' הרב
    בנוסף, האם אין סתירה לכתוב שיש לאכול עד שעה רביעי אבל לא אחרי שישית?

  2. שולחן ערוך אורח חיים הלכות נטילת ידים סימן קנז
    כשיגיע שעה רביעית יקבע סעודתו; ואם הוא ת"ח ועוסק בלימודו, ימתין עד שעה ו', ולא יאחר יותר דהוי כזורק אבן לחמת אם לא טעם מידי בצפרא.