עונש על עבירות חמורות

שאלה:

בס"ד בשיעור שנכחתי אמר הדרשן: 1. מי שעובר על איסור בורר בשבת יותר גרוע מרוצח אדם 2. מי שבא על נערה מאורסת עונשו חמור מנואף עם אשת איש 3. מי שלא מאמין בזוהר הקדוש ובתורת הגילגול הוא כופר מבקש הבהרות

תשובה:

הרב מוסר השיעור רצה להסביר, שההסתכלות שלנו על חומרת עבירות אינה תואמת בהכרח לגודל הקלקול הנעשה למעלה, אנחנו מושפעים חעולם שלם של ערכים שאינו בהכרח ערכי התורה. וכלשון חז"ל במובן החיובי "אי אתה יודע מתן שכרן של מצוות" כיון שאין לנו מושג מה וכיצד כל דבר נחשב. כדוגמא לכך ציין באוזניכם שחילול שבת עונשו סקילה שהיא מיתה חמורה בעוד שרוצח דינו בסייף שהיא מיתה קלה יותר. אנחנו לא יודעים להבין מדוע זה כך. חשוב לציין שכל עונשי המוות כמעט ואינם עשויים להתקיים, התורה מערימה אין ספור קשיים בענין זה כדי שהעונש לא יצא לפועל אלא יהווה גורם המחשה לחומרת העוון.

אכן מי שאינו מאמין בדברי חז"ל נחשב כופר, כפי שמי שאינו מאמין בתורה עצמה הוא בעצם כופר.