חלב ובשר בכיריים

שאלה:

האם מותר לבשל תבשיל חלבי בסיר חלבי על כירה חשמלית פרווה או בשרית? האם הבישול יכול להפוך את הכירה לחלבית?

תשובה:

שלום וברכה

במידה ולא יגלוש שום דבר ולא יהיו אדים חמים ישירות על הכיריים, והסיר יהיה יבש בתחתיתו וגם החצובה עליה הסיר עומד תהיה נקי, אין כל בעיה, אבל אם יגלוש כמובן זה יעשה חלבי, ואם יהיו שיירי בשר שאינם שרופים על החצובה, הסיר יכול להאסר, לכן או שנמנעים מכך, או שהכיריים בחזקת טריפה ומקפידים תמיד שלא יהיה בשר בעין  והסיר יהיה יבש בתחתיתו.