האם גוי יכול להתפלל בקברי צדיקים

שאלה:

ב"ה שלום לא מזמן היה יום הילולת רחל אימנו זכותה יגן עלינו אמן. האם גם גויים יכולים להתפלל בקברה? קראתי פעם שאם גוי מתפלל בכותל ויהודי מתפלל בכותל תפילתו של הגוי מתקבלת ראשונה , מה הסיבה? אגב שאלה : האם גם גוי יכול להתפלל בקברי צדיקים יהודים

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שגם גוי יכול להתפלל לה' יתברך, ובודאי יש לו ענין להתפלל בכותל המערבי, שהרי נאמר על בית המקדש "ונהרו אליו כל הגויים" גויים היו באים לבית המקדש להתפלל. לגבי קברי צדיקים אם יש לו בזה ענין מיוחד אינני יודע, מסתבר שכן כיון שהוא מקום קדוש.

מה שהבאת שגוי נענה תחילה זה נכון אבל לא מדוייק, רש"י בפרשת תולדות בפסוק ויתן לך מבאר, שגוי מקבל בין אם הוא ראוי לכך בין אם לאו, כיון שאינו מושגח בהשגחה פרטית בה כל נתינה אליו היא ענין של שכר ועונש, בשונה מיהודי שנתון להשגחה פרטית. כלומר זה לא קודם בזמן אלא שהנתינה לו אינה תלויה במעשיו, כפי שהנתינה לבעל חי אינה תלויה במעשיהם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז אם למשל אדם מאוד רוצה משהו ותפילתו לא עושה פירות הוא יוכל לכאורה לבקש מגוי שיתפלל בעבורו. אולי הוא יתן לו דבר מה בתמורה לכך לא רק בשביל הדירבון אלא שיהיה באמת לצורך הדבר מועט שהגוי מקבל ואז זה יצא שהגוי מבקש עבור עצמו שה' יעזור ליהודי ע"מ שהוא יוכל לקבל את אותה טובת הנאה ואזי לא מסתכלים בעצם על מעשה היהודי וזכויותיו כי מתייחסים יותר לרווחי הנכרי שלא תלוי בזכויותיו כאמור

  2. הנקודה אינה מי מתפלל אלא מי מקבל… יהודי מקבל הכל בהשגחה פרטית, והתפילה עליו נבחנת לפי מה שטוב לו מבחינת תיקונו בעולם הזה ובעולם הבא, בכל מקרה הכל נעשה עבורו רק לטובה בין אם מקבל שכר בין עונש…
    לא לשכוח שתמיד תפילת יהודי היא תפילת בן לאביו, ותפילת גוי היא כתפילת אדם זר…