המשך כיבוד אם…

שאלה:

סליחה, זו שוב דנה, בשאלה הקודמת, שכחתי לציין. אז רוצה לציין, שאמי היא אישה מאוד דתייה, מאודדדדד, אבל היא לא יודעת קרוא וכתוב, אז היא מברכת תמיד לפני שהיא אוכלת כל דבר, ושומעת בלילה רק את ערוץ הידברות, תפילת הבוקר עם ברדיו, כי היא לא יודעת לקרוא. אז היא שומעת, מעריצה רבנים ודת. ממורמת שרק אחותי, אחות אחת חזרה בתשובה, כל הבנים שלה אפסים, לא אוהבים דת, והכי גרוע, הבן הקטן שלה, שהכי אהבה, אח שלי, אתאיסט מגעיל, שאני שונאת אותו מאוד, מאוד, לא מתפלל, אפילו קדיש על אבא שלי הוא לא אומר, לא שומר שבת, לא עובד, מובטל, והיא גם ממורמרת ממנו, וכשאני אומרת מילה רעה עליו, שהוא גונב לה כל היום כספים, מהביטוח לאומי שלה, אז היא מקללת אותי. אני לצערי עובדת בשישי שבת, אני יודעת שאסור, פעם אחת ניסיתי לא לעבוד, אני עובדת בבית בקלדנות, אבל אני לא יכולה, אני מפחדת של יהיה לי מספיק לכל התשלומים, עבודה קשה מאוד, ביום שאקבל הפטר מבית המשפט, אני עפה מפה, ולא מעניין אותי כמה היא חולה וזקוקה לי.

תשובה:

חלילה חלילה!!!! עבודה בשבת רק גורמת הפסדים בלי שום ספק!!! הפרנסה היא מבורא עולם ולעולם הוא לא מסייע על ידי שמבטלים מצוותיו! לא זו הדרך להתפרנס. קבלי על עצמך לשמור שבת מלא ואני מבטיח לך שתראי מזה רק ברכה והצלחה בכל המובנים! יותר משישראל שמרו על השבת השבת שמרה עליהם.

ברכה והצלחה