להתפלל כנגד מה שנגזר משמים

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם מותר להתפלל על חבר שנמצא במצב נפשי לא טוב שישתנה לו המזל לטובה ולברכה? כי אם הקדוש ברוך הוא גזר עליו בראש השנה גזירה מסוימת, אז מותר להתפלל על שינוי ? כי זה נוגד את מה שנגזר עליו ועוד שאלה אם התפילה נענית לגביי החבר זה מנכה מזכויותך? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש להתפלל עליו, ואדרבה, ידוע שהחזון איש זצ"ל היה אומר שאדם שמכיר חולה שזקוק לישועה ואינו מתפלל עליו עובר בלא תעמוד על דם רעך, שהרי התפילה מועילה, ומה ההבדל אם יכול לרפאותו בפועל או להתפלל לרפואתו… בורא העולם מקבל את התפילות משני טעמים: ראשית הרבה פעמים הקב"ה מביא נסיונות לאנשים דוקא כדי שיתפללו, כיון שהתפילה מחזקת את האמונה ומגלה כבוד שמים, ושנית, תפילה וזכויות מועילים להפוך מזלו של אדם, כידוע מדברי התוספות והרשב"א בענין זה.

ובודאי לא ינכו לך זכויות אלא אדרבה, שכרך רב שאתה מתפלל על חבריך.