עד שאבד

שאלה:

שלום לרב! אשה חודש אחרי לידה עשתה הפסק טהרה,ביום השני לשבעה נקיים ראתה בעד מראה,לפני שהראתה לחכם העד אבד,מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לה ספק אמיתי שמא היה שם מראה אסור, זה ספק דאורייתא ואין כל מקום להקל. בדיקה בעד נחשבת דאורייתא, לא כמו כתם בעלמא.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום

    אכן בדיקה היא ספק דאורייתא מחשש שהרגישה אולם חודש לאחר הלידה זה לא דאו' שהרי היא בימי טוהר.
    גם אם נאמר שצריכה ז"נ לפני ימי הטוהר גם זה מדרבנן שהרי מסתמא לא היתה זבה גדולה מדאו' לפני הלידה