מים מהמזגן

שאלה:

שלום רב בשבת היה בשכונה הפסקת מים האם היה אפשר לאסוף מים שיוצאים מהמזגן על מנת ליטול ידיים , לשטוף את האסלה וכו ?

תשובה:

שלום וברכה

מי המזגן נחשבים מוקצה לכל דבר, כיון שלא היו בעולם לפני שבת ודינם כ”נולד”, אולם אם הם נמצאים במקום שהם מפריעים ואדם קץ בהם [לא מצוי, הם מן הסתם מחוץ לבית], מותר להוציא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מעמידים דלי מתחת הצינור מלפני שבת – המים שהתאספו בו לפני כניסת שבת אינם מוקצה, ולכאורה מכאן ואילך "קמא קמא בטיל" כמו קרח שהופשר בשבת לתוך מים.
    האם זה נכון?
    והאם אפשר לסמוך על זה לכתחילה?