פגימת שאריות בשר במיקרוגל

שאלה:

כדי לפגום שאריות בשר במיקרוגל- מספיק לנקות מה שאפשר ומה שלא יוצא לשים עליו סבון אפילו סבון קר? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

יש לנקות היטב עם סקוצ' חזק וסבון, ולגבי מה שבכל זאת לא ירד יש לסמוך על פגימת הסבון. ככלל מיקרוגל בשונה מתנור שבו נשרף ונדבק, אין קושי לנקותו היטב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואז, אחרי 24 שעות שטעם הבשר הבלוע נפגם (בהנחה שמספיק לפגום עם סבון קר בלבד) ואינו בן יומו, וגם שאריות הממשות של הבשר נפגמו- המיקרוגל הופך לפרווה- גם בלי להרתיח ממש כוס מים עם סבון בפנים?

    למרות שלא מדובר בהכשרה לפסח זה חידוש בשבילי.

    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

  2. זאת לא אמרתי! באם אין ממשות, ניתן להשתמש כפרווה על מנת לאכול עם חלב למנהג הספרדים בלבד, למנהג בני אשכנז גם כשאינו בן יומו לא ניתן להשתמש כך בלי הכשרה.

  3. ולגבי שימוש במיקרוגל כזה בתשעת הימים- האוכל הפרווה שהוכן בו- לא נחשב בשרי לעניין תשעת הימים?

    האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?