קניתי קפה ונזכרתי שאני בשרית

שאלה:

שלום הלכתי לחנות קפה כדי לקנות קפה ומכונה . שאלי את המוכר על סוג מסוים של קפה והוא הציע שיכין לי אותו.אמרתי לו כן . ובזמן שהמוכר הכין את הקפה נזכרתי שאני עדיין בשרית ולא היה נעים לי ממנו אז שתיתי קצת. יצאתי עם תחושה מבאסת ולא אחראית . מה עלי לעשות? במקרה של אי שמירת שעות בין בשר לחלב. אפשר לקרוא לזה בזדון …כי הייתי יכולה ל"דלג" על חוסר הנעימות.אך באותו רגע זה לא קרא. אשמח לתשובה

תשובה:

שלום רב,

ניתן להבין את הסיטואציה. אבל ודאי שלא נהגת כראוי. ראשית, אפשר לומר למוכר אני מניח שהוא מודע לכך שחצי מהאוכלוסיה היהודית מקפידים על בשר וחלב. יש יותר ויש פחות. אבל ההפרדה בין בשר לחלב וההמתנה מוכר לו לגמרי. בנוסף, פשוט יכול לקחת את הכוס ולא לשתות.. לא קרה כלום, רק היית נשארת עם ריח של קפה טעים באף אבל עם תחושה טובה יותר בלב… להבא שימי לב.

המון הצלחה!