האם מותר לשתות חלב אחרי ירק שחומם עם בשר?

שאלה:

שלום וברכה, בחמגשית פלסטיק המיועדת לחימום (מנות של תלמידים) המחולקת לשלושה תאים, יש שניצל, גזר ואורז. החמגשית עטופה בניילון (בזמן החימום), וכשהאוכל מתחמם, הוא מתחמם ביחד כאשר אין הפרדה ביניהם (כוונתי שהחמגשית מחולקת במחיצות, כך שאם היו נוזלים, הם היו עוברים בהטייה של החמגשית), אך לא ניכר שהשניצל נגע ממש בגזרים או באורז, האם אכילת הגזרים בלבד הופכת אותי לדין בשרי לכל דבר, או שהמאכל רק בחזקת בשרי וניתן לשתות אחריו משקה חלבי? (מקווה שההשתדלות שלי להתנסח בצורה ברורה אכן ברורה:–)

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה יש להחמיר בזה כמו כל תבשיל שהתבשל עם בשר יחד, כיון שהכלי סגור ויש בפנים ריבוי גדול של אדים וניתן להחשיב זאת ממש כרוטב העובר בין מין אחד לשני.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' פט סעי' ג.