יולדת לאחר הלידה

שאלה:

לשיטת הרב עובדיה זצ"ל: 1. מינקת חלקית שחלפו חודש וחצי מאז הלידה וטרם נטהרה. מה הדין אם עשתה הפסק בטהרה ולאחר יומיים מצאה הרבה דם על הפד (לא מקבל טומאה). האם תמשיך בספירה או שמא היא נטמאה לדעת הרב עובדיה זצ"ל? 2. האם דם של יולדת שחלפו 20 ימים מאז לידתה, נחשב לדם טוהר באופן אוטומטי למרות שטרם הצליחה להטהר ולא טבלה במקווה? 3. האם כל טומאת נידה לאישה שלא מרגישה הרגשה יהיה טומאה מדרבנן? נפקא מינה לעניין כרת. 4. כמה זמן נחשב לנורמלי ליולדת לראות הפסקת דימום לאחר הלידה?

תשובה:

שלום וברכה

חשוב לציין, שכאשר מדובר בהרבה דם, נניח בגודל שלוש אצבעות שלמות שזה כתם גדול מאוד, נהגו מורי הוראה לומר שזה לא כתם אלא ראייה ממש, ובאופן כזה לא נוהגים ההקלות של כתמים.

לדם טוהר אין משמעות בזמנינו, הכל נחשב כדם נדה לגבי כל הדינים.

כיון שנשים היום לא מרגישות הרגשות הלכתיות אפילו בשעת מחזור [לחות חיצונית אינה הרגשה], ודאי לא ניתן להחשיב מחזור כראייה דרבנן, וזה מתקשר למשפט הראשון שכתבתי.

דימום עד ששה שבועות זה סטנדרטי, מעבר לכך זה כבר ארוך… אבל עד חודשיים זה מצוי.

מזל טוב וחג שמח!