הבדלה בשבועות

שאלה:

בס"ד שלום רב השנה כשיום טוב של שבועות חל במוצאי שבת , מתי מדיליקים נרות ? אני שומרת רבינו תם בלי נדר. לאחר רבינו תם אפשר להתחיל ערבית של יום טוב ואז להדליק נרות לפני הקידוש ? אם אני מתפללת ערבית , יש לומר ברוך המבדיל בין קודש לקודש בכל זאת לפני הדלקת נרות ? במוצאי יום א , שהוא מוצאי שבועות , אומרים את הפסוקים קודם ההבדלה או מתחילים בבורא פרי הגפן ? וההבדלה נעשית רק על הגפן וברכת המבדיל ?

תשובה:

שלום וברכה

ערבית אפשר להתפלל גם לפני זמן רבינו תם, רק את הדלקת הנרות ושאר הכנת המאכלים תעשי אחרי זמן רבינו תם.

ודאי אומרים ותודיענו גם לפני הדלקת הנרות.

במוצאי יום טוב עושים הבדלה רק הגפן והמבדיל בלי פסוקים.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    ותודיענו אומרים רק פעם אחת בערבית , יש צורך להגיד שוב לפני הדלקת נרות ?
    או שלפני הדלקת נרות אומרים המבדיל בין קודש לקודש ?

  2. אם אומרים ותודענו בערבית לא צריך לומר שוב ברוך המבדיל בין קודש לקודש, רק מי שלא התפלל ערבית או רוצה לעשות מלאכה לפני ערבית אומר ברוך המבדיל.