עובדין דחול בשבת ויום טוב

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב, למרות שכפי שידוע עובדין דחול אין הגדרה מדוייקת ויש הרבה שיטות בדבר, אך יחד עם זאת כיצד ניתן להתייחס לתשובות חלק האחרונים בדורנו כאשר עונים על הלכות שזה עובדין דחול כשאין הסבר למה בכלל הוא נקרא עובדין דחול, האם אין חובה לפרט לפי איזה שיטה זה עובדין דחול כגון קרוב למאלכה וכו'

תשובה:

קשה לי לענות לך בלי שאתה מביא דוגמא ספציפית, כיון שהאמת כדבריך בזה קשה, בעיקר ענין זה מובא בפוסקים על שימוש בכלי שבדרך כלל משמש למלאכה כמו מסר גדול או מברשת שיער, או מלאכה שבמהותה נראית כחול כמו נסיעה באופניים וכדומה.