האמא נדה האם מותר לילדיה לחבקה ולנשקה?

שאלה:

בע”ה
שלום וברכה לצוות ההוראה “דין” היקר ,
ברצוני לקבל מענה תורני-הלכתי מפורט עם מקורות לגבי השאלה הבאה :
לגבי משפחות שמתחזקות בתורה ובמצוות שבהן האמא עוד לא נוהגת בקיום מצוות טהרה (ספירת נקיים וטבילת מקווה טהרה) , האם מותר ל :
א. ילד קטן במשפחה (מתחת לגיל מצוות) לגעת באמו באופן המותר – כגון חיבוק – ומדוע כן/לא ?
ב. בר-מצווה במשפחה (מגיל בר מצווה ומעלה , כולל אדם בוגר) לגעת באמו באופן המותר – כגון חיבוק – ומדוע כן/לא?
תודה רבה , המשך שבוע טוב (ושבת שלום) , עומר שמח ומחכה לתשובתכם .

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן טעות שאכן חשוב מאוד לדעת, כל ההרחקות בנדה הן רק ביחס לבעל, וכדי שלא יכשלו חלילה בקיום יחסים בזמן האסור, לגבי שאר בני המשפחה אין כל הבדל בין אם האמא נדה או לא.

מותר לבן לחבק את אמו. ואף שבין אח לאחות בוגרים יש להמנע, עם ההורים זה בסדר גמור.

ראה בשו”ע (אבה”ע סי’ כא סעי’ ז’): “מחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם, כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם, אף על פי שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה טפשים, שאין קרובים לערוה כלל, בין גדולה בין קטנה, חוץ מהאב לבתו ומהאם לבנה”.

אגב לפי האר"י כשחוזרים מבית הכנסת בליל שבת מנשקים את ידי האם.