פינוי מזרונים מדירת שכירות מרוהטת קומפלט

שאלה:

אנחנו משכירים דירה מרוהטת קומפלט. השוכר לא היה מרוצה מהמזרנים. הצענו לו שאם הוא רוצה הוא יכול לקנות לעצמו מזרנים חדשים ולא דובר מה יהיה עם המזרונים הישנים. השוכר אכן קנה חדשים, וכעת מבקש לפנות את המזרנים הישנים מהדירה. מאידך, אנחנו צריכים את המזרנים בשביל הדיירים שיבואו אחריו, וגם אין לנו מקום לאחסן אותם. השאלה היא: האם ניתן לחייב את השוכרים לדאוג לאחסון של המזרנים הישנים? יצויין, כי כל הדיבורים התנהלו בפה, ואין סיכומים ברורים בכתב על כך.

תשובה:

שלום וברכה,

שוכר הינו אחד מארבעה שומרים. ולכן אותו שוכר ששכר את הדירה עם הרהוט קיבל על עצמו שמירה על הרהיטים של הדירה למשך כל תקופת החוזה, ואם ח"ו יגנבו חייב לשלם עבורם. ולכן החיוב לשמור חל על השוכר ולא יכול לבטל את ההסכם תוך תקופת השכירות. ולכן חובת השמירה הינו על השוכר.

אם טענתו של השוכר שהמזרנים לא ראויים לשימוש (כנראה שהמצב הוא לא כך) רי שיש כאן דין ביטול מקח ואין עליו חובת שמירה. אבל אם מדובר רק באי נוחות, אינם יכולים להיפטר מחיוב השמירה.

בהצלחה.