מוזיקה בל"ג בעומר לאבל בתוך שנה

שאלה:

מוזיקה בל"ג בעומר לאבל בתוך שנה: האם מותר למי שנמצא בשנת אבל על אביו או אמו ללכת למקום שיש מוזיקה בל"ג בעומר – כגון בהדלקת מדורות או במסיבת ל"ג בעומר.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי הוא אסור בשמיעת מוזיקה ובהשתתפות בריקודים, שמחת ל"ג בעומר אינה מתירה דיני אבלות. ואף שיש שהתירו מוזיקה ביום הברית להורי התינוק משום שהוא יום טוב שלהם, ודאי ל"ג בעומר לא יחשב יום טוב לענין זה.

בשורות טובות

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שתי התשובות זהות לחלוטין. ללכת לרקוד או לצפות בריקודים אסור, אבל ללכת להתפלל כשנאלץ לעבור בדרך ברחבת הריקודים – ודאי מותר.