הכשרת כלים לפסח

שאלה:

שלום רב.איך מכשירים סירים או כול כלי שהוא טרף ממטבח של גויים בשביל פסח והאם גם מדפים שעשויים מנירוסטה גם צריכים לעבור אם מים חמים תודה

תשובה:

שלום וברכה

בכל כלי יש לו את ההכשרה שלו… סירים שמבשלים בהם בדרך כלל עם נוזלים הכשרתם על ידי הגעלה, יש לנקות היטב היטב בכל החריצים לידי הידיות וכו', ואחרי 24 שעות שהם לא בשימוש, מכניסים לתוך כלי גדול העומד על האש כאשר המים מבעבעים בתוכו, עד שהסיר כולו בתוך המים [אפשר גם לחצאים, קודם החצי הזה ואחר כך השני] משאירים כמה שניות שהמים ישובו לבעבע, מוציאים ורוחצים במי ברז. סיר ההגעלה גם יהיה לא שימוש קודם 24 שעות.

על המדפים, אם באו ובאים במגע עם משהו חם יש להכשיר בעירוי מקומקום פועל, אבל אם השימשו תמיד בקר מספיק נקיון יסודי. לפני פסח נהגו לשים נייר על המדף.