רטיבות בדירה אחריות המשכיר והשוכר

שאלה:

שלום לכבוד הרב, לפני כשלושה חודשים חתמתי הסכם שכירות בדירה שברשותי. בעת החתימה אחד הקירות היה לאחר טיפול איטום על ידי איש מקצוע וניתנה לי אחריות ל 3 שנים. הקיר היה עדיין רטוב במעמד החתימה ולכן לא תוקן. לשוכרים הובהר כי הקיר יתוקן אחר שיתייבש. במשך שלושה חודשים שהיו חודשי החורף השוכרת נמנעה מלהכניס אותי לדירה לטפל בקיר ולראות את מצבו ובכך החמירה את מצבו בכך שיכלה למנוע את המשך הנזק כי הסתבר שהאיטום לא היה טוב. כרגע הדירה במצב שלא ראוי למגורים מכיוון שנוצר עובש בקירות. ולכן המשכירים מבקשים פיצוי. האם האחריות שלי כמשכיר היא לתקן את הנזק בלבד או שאני חייב לפצות את השוכרים?

תשובה:

שלום וברכה,

כנראה שיש טעות בשאלה – השוכרים מבקשים פיצוי ולא המשכירים -. המשכיר חייב לתקן את הנזק בדירה, ואין לו חובת פיצויים על הצער שהיה לשוכר בזמן שהותו בדירה. במקרה הנ"ל אם השוכר מנע את המשכיר להיכנס לדירה, ברור שאין חובת פיצוי על המשכיר.

בהצלחה.

נ.ב. אם התשובה לא עונה על השאלה, נא לשלוח את השאלה שנית.