עישון בשבת – מלאכת מבעיר

שאלה:

ראיתי מישהו רח"ל מעשן בשבת עם כיפה

הוא אמר שהפסיכיאטר שלו הוא אדם דתי, שהסביר לו שזה רק איסור דרבנן משום דהוי מלאכה שאינה צריכה לגופה, כי צריך רק את העשן ולא את הסיגריה השרופה, ולשלוות נפשו נחשב צורך גדול וכבוד הבריות ומותר

רציתי לדעת האם הסבר הלכתי זה נכון, כי חשבתי שעישון אסור בשבת מדאורייתא

בברכה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שהעישון הוא איסור דאורייתא של מבעיר, כל שאיפה מבעירה את העלים כדי לייצר עשן, אין לזה קשר עם מלאכה שאינה צריכה לגופה כי הוא כן צריך להבעיר כדי לשרוף את העלים שיצא מהם עשן [הסברא שהוא אומר נכונה לגבי איסור כיבוי, שאדם שמכבה ואינו צריך את הדבר השרוף אלא רק את עצם הכיבוי, זו מלאכה שאינה צריכה לגופה], וגם לומר לאדם שמותר לו לעבור על איסורים דרבנן לצורך שלוות נפשו, זה שטויות והבלים ואסור ללכת לפסיכיאטר כזה!

בשורות טובות.