גומיה שהסתבכה בשיער של הילדה בשבת

שאלה:

שלום רב,
מה הדין של גומיה שהסתבכה בשיערות בשבת לילדה.
הוצאה בחוזק אך בעדינות בוודאי תתלוש שיערות, מצד שני זה ממש מצער ולא מתכוון לתלישת השיערות.
או אולי עדיף לקרוע את הגומיה עם סכין?

תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

לתלוש שיער בפסיק רישא ודאי אסור, לגבי קריעת הגומיה בסכין או אפילו במספריים כשקשה בסכין [כלי שמלאכתו לאיסור לצורך גופו] המיקל במקום צער יש לו על לסמוך, שכן לדעת השו"ע הרב סי' שח סעי' כח והפרי מגדים סי' שיז א"א ס"ק כ אין בזה איסור כאשר זה נעשה דרך קילקול גמור, אמנם הצגן אברהם בסי' שח ס"ק טז מחמיר בזה, אבל המיקל כדבריהם במקום צער יש לו על מה לסמוך.