תשלום ועד הבית לבעל כניסה פרטית

שאלה:

דייר שגר בבניין בין 24 דיירים כאשר הכניסה של אחד הדיירים היא פרטית ולא נכנס בכלל לבניין ולא נהנה משרותי הבניין כגון נקיון מעלית חשמל וכו.יתרה מזו השביל שיוצא מביתו הוא מנקה וכן תאורה לביתו על חשבונו מה דין לגבי האם בכלל צריך לשלם ועד בית ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מלכתחילה הכניסה של הדייר הינה כניסה פרטית – ולא דרך החדר מדרגות, חובת הדייר הפרטי להשתתף בתשלומים קבועים, ופטור מתשלום על השוטף.

פירוש: השכן שאין לו כלל כניסה מהחדר מדרגות לא נהנה משירותי ועד הבית, ולכן אינו חייב לשלם על הניקיון והחשמל שבחדר מדרגות. אבל חייב לשלם על ביטוח מעלית, זיפות הגג, קלקול בצנרת המרכזית, וכל תיקון שנדרש ברכוש המשותף.

דייר שסתם את הפתח שהיה לו מהחדר מדרגות ועשה כניסה פרטית, יתכן והדין שונה. ואכמ"ל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בספר ועד הבית בהלכה פרק ב תשובה טז.