מעבד מזון לחלבי וגם לבצל בשרי

שאלה:

האם מותר לרסק במעבד מזון בצל שטוגן בסיר בשרי, וגם לרסק מאכל חלבי קר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הבצל המטוגן הזה הוא בשרי, אלא שאם הוא קר דינו ככל דבר בשרי קר שטוחנים במעבד מזון שאינו הופך אותו לבשרי, כי כרגע כשהוא מטוגן הוא כבר לא חריף [גם אם היה חריף נחלקו בזה הדעות, במקרה שנחתן בסכין בשרי ואחר כך נכנס חי למעבד מזון פרווה ראה בזה כמה תשובות באתר]. אלא שלכתחילה נהגו להמנע מלטחון באותו מעבד מזון גם דברים בשריים וגם חלביים [למנהג בני אשכנז הוא מנהג קבוע בכל הכלים שלא להשתמש לבשרי וחלבי באותו כלי, וגם לספרדים שהקלו בכך יותר בדברים קרים, במעבד מזון שקשה לנקותו היטב יש להמנע לגמרי].

ערב טוב