איפה עדיף להציב את החנוכיה?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
אם יש לי שתי אפשרויות
או להניח את החנוכיה בתוך הבית ליד הדלת.
או להניח אותה על השולחן במרפסת, זה מעל 20 אמה, אך יש שכנים בבניין ממול שיכולים לראות את החנוכיה, וגם השכנים בבניין שלי יכולים לראות.
יש גם אפשרות ליד החלון בתוך הבית, שמשם יכולים לראות השכנים בבניין ממול, אך בקושי אם בכלל השכנים בבניין שלי. מה עדיף? גם אם אציב את החנוכיה במרפסת וגם אם אציב אותה בחלון, אני בספק שיראו אותה העוברים ושבים ברחוב עצמו, כי שנה שעברה בדקתי ולא ראו אותה מהחלון.
תודה כבוד הרב, חנוכה שמח

תשובה:

שלום רב,

אם האופציה להדליק בפתח הבית הוא רק בתוך הבית ולא בחוץ, ודאי שעדיף להדליק בפתח המרפסת שם לפחות השכנים ממול רואים.