הפסק טהרה בלילה

שאלה:

אישה שחושבת שיש לה פצע במקום. האם יכולה לעשות הפסק טהרה ע"י בודקת בלילה, שיחשב לה להפסק עבור היום הבא. או שעליה לעשות זאת רק סמוך לשקיעה של היום למחרת?

תשובה:

בדיקת לילה אינה מועילה, אבל בדיעבד מהבוקר כן יכולה לבדוק.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב
    לפי החזון איש יו"ד צב:מה ד"ה דינים העולים
    וכן לפי הגרמ"פ כפי שנמסר לשרב שמעון איידר בע"פ (בספרו באגלית) בדיקת לילה מהני

  2. הרווח הוא בזה שאפשר להחשיב היום הבא כיום הפסק טהרה ע"י בדיקתה אמש, ולהתחיל כבר את הז"נ ביום שלאחר זה. עיינו בספר הלכות נדה של הרב שמעון איידר עמ' 56 הע' כ בשם הגרמ"פ שכך אמר. וכן הבין בדעת החזון איש הנ"ל שאפשר להחשיב היום הבא כיום הפסק טהרה ע"י בדיקתה אמש.

  3. זה מה שכתבתי רק אין בזה רווח של זמן רק לחסוך בדיקה למחרת. בזה הכל מודים שהפסק טהרה בערב אחרי השקיעה אינו מועיל כדי להתחיל מיד לספור נקיים.